› Forumlar › Yiyecek & içecek › Yemek Tarifleri › Tavuk Fajita Tarifi
- Bu konu boş.
- Gönderi
-
- Ocak 28, 2021: 9:23 pm
Klasik fajita için Tex-Mex mutfağına teşekkür edebiliriz. Başlangıçta, fajita bir tortillada servis edilen ızgara bir et şeridi anlamına gelir. Bu günlerde biftek, tavuk, karides ve hatta vejetaryen fajitalar bulabilirsiniz. Minimum hazırlık ve minimum pişirme süresi, bunların yemek masanıza hızlı gelebileceği anlamına gelir. Ekşi krema, ve guac ile doldurun ve ekstra özel bir muamele için devam edin ve kendi un ekmeğinizi yapın ! Eğer fajitalarınızda biraz fazladan baharat seviyorsanız, devam edin ve biraz biber tozu, kırmızı biber veya kırmızı biber ekleyin!PORSİYON HAZIRLIK SÜRESİ TOPLAM SÜRE 6 Kişilik 15 Dakika 1 Saat MALZEMELER
Yarım su bardağı artı sızma zeytinyağı
Çeyrek su bardağı limon suyu (yaklaşık 3 limondan)
2 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı ezilmiş pul biber
450 Gram kemiksiz derisiz tavuk göğsü
İsteğe göre tuz
Taze çekilmiş karabiber (isteğe bağlı)
2 ince dilimlenmiş dolmalık biber
1 ince dilimlenmiş büyük soğan
Tortilla (servis için)
TAVUK FAJİTA YAPILIŞI
- Büyük bir kapta yarım su bardağı yağı, limon suyunu, kimyonu ve pul biberleri çırpın. Tavuğu tuz ve karabiberle baharatlayın, ardından kaseye ekleyin ve kaplayın. Buzdolabında en az 30 dakika ila 2 saat arası marine edin.
- Pişirmeye hazır olduğunuzda, kalan yemek kaşığı yağı büyük bir tavada orta ateşte ısıtın. Tavuğu ekleyin ve her tarafta 8 dakika altın sarısı ve pişene kadar pişirin. 10 dakika dinlendirin, ardından şeritler halinde dilimleyin.
- Biberleri ve soğanı tavaya ekleyip yumuşayana kadar 5 dakika pişirin. Tavuğu ekleyin ve hepsi iç içe karışana kadar bekleyin. Ekmeği ile servis yapın.
Daha fazla yemek tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
00
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.