Su Kirliliği

Forumlar Çevre Su Kirliliği

  • Gönderi
    Anonim
    Pasif
    —Genel olarak deterjanlar, boyalar,böcek öldürücüler, gübreler, çeşitli kimyasallar, (KOH,HCl,H2SO4,NaOH) ağır metal katyonları içeren kimyasallar su kirliliğinin en önemli etkenleridir

    — Ötrifikasyon göl ve nehirlerde bitki ve hayvan mikroorganizma gelişmesi ve çoğalmasıdır.

    —Suyu kirleten bir önemli etkende petrol ve türevleridir.

    —Suya karışan petrol ve türevleri taşıma hataları ve rafineri hataları sonucunda suya karışır ve suda yaşamı sona erdirir.

    —Suyu kirleten kimyasalların başında böcek öldürücü olarak kullanılan DDT gelmektedir.

    —DDT balıkların vücudunda birikebilmektedir. Bu balıklar insanlar tarafından tüketildiğinde DDT insanın vücuduna geçer ve bunun sonucunda kanser türü hastalıklara sebebiyet verir.

    0
    0
1 yanıt görüntüleniyor (toplam 1)
  • Cevaplar
    admin
    Anahtar yönetici
    TR

    Su Kirliliği

    Yeryüzünde içme ve kullanma suyu azdır. Zamanla bu kaynakları kullanın canlıların (Özellikle İnsanlar) sayısının artması ve üstelik bu kaynakların kirletilmesi yaşamı giderek zor bir hale sokmaktadır. Bir çok Afrika ülkesinde temiz içme suyu bulmak neredeyse imkansız.

    Su kirliliğinin oluşmasının en büyük nedenlerinden biri lağım ve sanayi artıkların temiz sulara karışması. Bunun yanına petrol, nükleer artıklar, sanayi artıkları, kimyasallar , ev artıkları kirleticidirler. Bu kirlenme sonucu denizler, göller ve akarsular kirleniyor ve bu bölgede yaşayan canlıların yaşam alanları, kayakları yok ediliyor. Örneğin Marmara’daki kirlenme yüzünden bir çok balık türü artık burada yaşamıyor aynı şekilde Karadeniz’deki kirlenme yüzünden hamsi sayısında düşüşler meydana geliyor.

    Su kirliliğini engellemek için artma tesisleri, sanayi atıklarını denizlerini , akarsulara bırakan sanayi kuruluşlarına ağır para ve hapis cezası verilmeli. Yeni nesil gençlere su kirliliğin ne gibi bir sonuçlar doğuracağı hakkında bilgiler öğretilmeli ve bilinçli bir nesil yaratmak için çalışmalı. Böylece hem içme, hem sulama (Tarımda) sularımızı kaybetmemiş oluruz.

    0
    0
1 yanıt görüntüleniyor (toplam 1)

Etiket: 

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.