› Forumlar › Web Teknolojileri › Yeni Başlayanlar için SEO › Özgün İçerik Yazıyorum Ama Sitem Hit Almıyor. İşte Sebebi
- Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 2 yıl 1 ay önce
admin tarafından güncellenmiştir.
- Gönderi
-
- Şubat 7, 2021: 9:03 pm
Özgün içerik bulunan sitelerin hit almamasına neden olan sorunları bu konu içerisinde farklı bir bakış açısı ile inceleyeceğiz. Belkide çok iyi bildiğiniz ancak kendi sitenizde olduğuna ihtimal vermeyerek gözden kaçırdığınız bazı sorunlar olmuş olabilir. Bu neden farklı bakış açısına ihtiyaç duyacaksınız. Sizin için bu nedenleri maddeler halinde topladım.Yazılar Gerçekten Özgün mü?
Özgün İçerik Nasıl Olmalıdır? konusunda yer alan yazılarda öncelikle özgün yazı formları nelerdir? Bunlara bakmanızı tavsiye ediyorum. Yazdığınız özgün konuların gerçekten özgün olup olmadığını kontrol edin. Çünkü çoğumuz özgün sandığımız yazılarla sadece kopya içeriğin biraz daha kalitelisini yapıp hem zamandan hem de sitemizden zarar ediyoruz. Bu nedenle ilk madde özgün içerik kontrolü olmalıdır. Özgün içerikle ilgili yazıma vakit ayırıp mutlaka göz atın.
Teknik Problemler Olabilir
Link Saldırısı
Sitenizin çıkmasını engellemek için size kötü niyetli link saldırıları olmuş olabilir. Bunu kontrol ederek başlayabilirsiniz. Zararlı Backlinkleri Nasıl Önleyebilirim? yazısında bununla ilgili çok detaylı bilgiler alabilirsiniz.
Yanlış Backlink Alımı ve Seo Düzenlemeleri
Sitenizi çıkarmak için yaptığınız çalışmalar olumsuz sonuç vermiş olabilir. Sitenizi olumsuz yönde etkileyecek linkler almanız halinde çıkmasının tersine daha fazla düşüş gösterebilir. Buda hit alamama en önemli sebeplerinden biri olabilir.
Site HızıPanda 4.2 güncellemesi ile site hızının büyük bir etkisi olduğu görüldü. Bu sebeple site hızını test edebileceğiniz araçlardan mutlaka kontrolleri gerçekleştirin. Sitenizi daha hızlı hale getirerek aramalarda üst sıralara çıkabilirsiniz. Gereksiz eklentiler ve siteyi yavaşlatacak her tür yazılımdan arının. Site hızı günümüz seosunda büyük bir etkiye sahip.
Manuel Spam kontrolü Yapın
Sitenizi webmaster yöneticisinden manuel spam kontrolü yapın. Sitenizde teknik bir problemden dolayı spam uygulanmış olabilir. Belli periyotlarla bunu gerçekleştirerek önlem almış olabilirsiniz.
Bunlara Dikkat!
Yazdığınız tarzda içeriklerin rekabet seviyesini çok iyi bilmek gerekiyor. Rakiplerinizin sizden iyi olabilme ihtimalini de düşünün. Belkide sizde hiç bir kusur yok ancak rakipleriniz sizden de iyi yazılar paylaşıyor. Bu ihtimalleri de göz önüne alarak sektör seçmelisiniz. Zor ve rekabeti yüksek kelimelerde hit almanız zaman alabilir.
Elbette benim aklıma gelmeyen daha bir çok sebep olabilir. Sizlerde konuya yorumlarınızla katılabilirsiniz. Her zaman farklı bakış açılarına ihtiyacımız olacak. Hepinize siteleriniz de başarılar dilerim.
00
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.