MALZEMELER
2 su bardağı şeker (şerbeti)
2 su bardağı su (şerbeti)
1 dilim limon (şerbeti)
3 yumurta (pastası)
1 çay bardağı şeker (pastası)
1 su bardağı galeta unu (pastası)
1 çay bardağı sıvı yağ (pastası)
1 su bardağı hindistan cevizi (pastası)
1 paket vanilin (pastası)
1 paket kabartma tozu (pastası)
1 su bardağı ufalanmış ceviz (pastası)
1 tatlı kaşığı sıvı yağ (borcamı yağlamak için)
1 litre süt
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı nişasta
1 paket kremşanti
YAPILIŞI
Öncelikle şiresini yapmakla başlıyoruz. Bir tencereye 2 su bardağı şeker, 2 su bardağı su ve 1 dilim limon ekleyip kaynadıktan sonra 10 dakika kaynatıyoruz. Kıvama gelen şerbeti soğuması için kenara alıyoruz. Şimdide pastasını yapmaya geçiyoruz. Bir karıştırma kabına 3 yumurta ve 1 çay bardağı şeker ekleyip üç dakika çırpıyoruz. Üzerine 1 su bardağı galeta unu, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı hindistan cevizi, 1 paket vanilin, 1 paket kabartma tozu ve 1 su bardağı ufalanmış ceviz ekleyip iyice karıştırıyoruz. Borcamı 1 tatlı kaşığı ekleyip fırçayla her tarafa yediriyoruz. Karışımı borcama ekleyip her tarafa eşit bir şekilde yayıyoruz. 170 derecelik fırında 25 dakika pişirip çıkarıyoruz 2 dakika bekleyip şireyi pastanın üzerine döküyoruz. Pastayı kenara alıp pastanın kremasını hazırlamaya geçiyorum. Tencereye 1 litre süt, yarım su bardağı şeker ve 1 su bardağı nişasta ekleyip sürekli karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayıp katılıştıktan sonra 2 dakika pişirip ocaktan alıyoruz. Ocaktan aldıktan sonra üzerine 1 paket kremşanti ekleyip 1 dakika boyunca çırpıyoruz. Krema hazır. Kremayı pastanın üzerine döküp her tarafına yayıyoruz. En son üzerine hindistan cevizi serpip buzdolabında en az 2 saat dinlendiriyoruz. 2 saat sonunda kıbrıs tatlısı hazır.