Havuçlu Kekin sırrı

Forumlar Yiyecek & içecek Yemek Tarifleri Havuçlu Kekin sırrı

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 2 yıl 2 ay önce Anonim tarafından güncellenmiştir.
  • Gönderi
    Anonim
    Pasif
    Havuçlu tarçınlı kek 

    Gerekli Malzemeler

    • 2 yumurta (hep 3 derler ama siz beni dinleyin denendi onaylandı)
    • 6-7 yemek kaşığı şeker
    • yarım su bardağı sıvı yağ
    • 1 su bardağı süt
    • 9-10 yemek kaşığı un
    • 1 paket vanilya
    • 1 paket kabartma tozu
    • 3 tane havuç
    • 1 yemek kaşığı tarçın (silme)
    • 1 su bardağı çekilmiş ceviz (isteğe bağlı, bana sorarsanız tadına hiçbir katkısı olmuyor)
    1. Havuçlu cevizli kek için öncelikle havuçlar yıkanıp soyularak rendeleyin. Suyunu sıkmayı unutmayın!
    2. Derin bir kapta yumurta ve şeker mikser ile köpük köpük olana kadar iyice çırpmalısınız.(Beyaz köpükleri görene kadar çırpın)
    3. Süt ve sıvı yağ eklenerek karıştırmaya devam edin.
    4. Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek ekleyin. Kıvamına göre un miktarını ayarlayın.
    5. Malzemeler bir kez daha mikserle karıştırılıp içerisine havuç, ceviz ve tarçın ilave edilir.
    6. Tahta bir kaşıkla son kez karıştırılır.
    7. Kullanılacak kek kabı yağlandıktan sonra karışım kaba alınır.
    8. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir. İlk yarım saat fırının kapağını açmayınız ki kekiniz daha güzel kabarsın. 🙂
    9. Fırından aldığımız keki kalıptan daha kolay çıkartmak için soğumaya bırakalım. Yeterince soğumadan çıkartmaya çalışırsanız kekiniz parçalanabilir. Soğuyan keki kalıptan rahatça çıkartalım.

    Havuçlu cevizli kekimiz servise hazır, deneyeceklere afiyet olsun. :*

    0
    0

Etiket: , ,

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.