Havuçlu tarçınlı kek
Gerekli Malzemeler
- 2 yumurta (hep 3 derler ama siz beni dinleyin denendi onaylandı)
- 6-7 yemek kaşığı şeker
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 9-10 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 tane havuç
- 1 yemek kaşığı tarçın (silme)
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz (isteğe bağlı, bana sorarsanız tadına hiçbir katkısı olmuyor)
- Havuçlu cevizli kek için öncelikle havuçlar yıkanıp soyularak rendeleyin. Suyunu sıkmayı unutmayın!
- Derin bir kapta yumurta ve şeker mikser ile köpük köpük olana kadar iyice çırpmalısınız.(Beyaz köpükleri görene kadar çırpın)
- Süt ve sıvı yağ eklenerek karıştırmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek ekleyin. Kıvamına göre un miktarını ayarlayın.
- Malzemeler bir kez daha mikserle karıştırılıp içerisine havuç, ceviz ve tarçın ilave edilir.
- Tahta bir kaşıkla son kez karıştırılır.
- Kullanılacak kek kabı yağlandıktan sonra karışım kaba alınır.
- 170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir. İlk yarım saat fırının kapağını açmayınız ki kekiniz daha güzel kabarsın. 🙂
- Fırından aldığımız keki kalıptan daha kolay çıkartmak için soğumaya bırakalım. Yeterince soğumadan çıkartmaya çalışırsanız kekiniz parçalanabilir. Soğuyan keki kalıptan rahatça çıkartalım.
Havuçlu cevizli kekimiz servise hazır, deneyeceklere afiyet olsun. :*