En İyi Ücretli ve Ücretsiz SEO Araçları

Forumlar Web Teknolojileri Yeni Başlayanlar için SEO En İyi Ücretli ve Ücretsiz SEO Araçları

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 2 yıl 1 ay önce Anonim tarafından güncellenmiştir.
  • Gönderi
    Anonim
    Pasif
    Geniş kullanım çeşitliliğine sahip olan ve genel ihtiyaçlarınızı karşılayacak pazardaki en iyi ücretsiz SEO araçlarından bir derleme ile karşınızdayım. Kullanımı oldukça basit bu araçlar sayesinde birçok analizinizi hızlı bir şekilde gerçekleştirebileceksiniz.

    İnternet sitelerinin hangi CMS’leri ve temaları kullandığını öğrenin!
    Builtwith

    BuiltWith kullanarak herhangi bir web sitesinde hangi teknolojilerin kullanıldığını öğrenebilirsiniz. Rakipleri incelerken başvurabileceğiniz ücretsiz bir araç.

    WhatTheme.com

    Sevdiğiniz web sitelerinde hangi tema veya CMS’in kullanıldığını mı merak ediyorsunuz?

    Sitede güncel olarak hangi temanın kullandığını tespit eden web tabanlı ufak ama işlevli ve ücretsiz bir araç .

    İnternet Sitesi İzleme Araçları
    Pingdom

    Hosting sağlayıcısından kaynaklanan sebeplerden dolayı internet siteniz zaman zaman geçici olarak kapalı kalabiliyor. Kullanıcıların internet sitesine ulaşamaması durumunda Google doğru sonuçları listeleyemediğini tespit edebilir ve arama sonuçlarındaki performansınız olumsuz etkilenebilir. İnternet sitenizin kapalı olduğu zaman aralıklarını sizlere raporlayan bu araçları denemenizi tavsiye ederim!

    Pingdom, site izleme hizmetinin yanında ücretsiz hız testi sunan bir araç. Pingdom, web sayfanızın yükleme zamanını göstereceği gibi bu aracı kullanan internet siteleri ile karşılaştırarak performans oranınızı da size sunacaktır.

    Are My SitesUp?

    BASİT bir web sitesi takip aracı. Eğer web siteniz kapanırsa, bundan ilk haberi olması gereken kişi siz değil misiniz?

    Tarama Hataları Analiz Araçları
    Screaming frog

    Screaming Frog SEO Spider, SEO’ların en iyi dostudur. Bu desktop aracı, site optimizasyonunu daha kolay hale getirmek için arama motoru botlarını simüle ederek web sitelerini analiz ediyor. Kök domain’i vererek belirlediğiniz limit dahilinde sayfayı tarayabildiği gibi yalnızca custom URL’leri de gezerek genel SEO sorunlarını tespit edebiliyor. Raporları CSV, XLS ve XLSX formatında alabiliyorsunuz.

    Bu program zamandan kazanmanızı da sağlıyor. Her ne kadar raporlar arasında farklılıklar olsa da biraz sonra bahsedeceğim Deepcrawl’a göre daha hızlı analizler ve raporlar oluşturabiliyor.Java tabanlı olması da sekmeler arasındaki geçişi oldukça kolaylaştırıyor.

    Optify, SEOmoz veya RavenSEO araçlarını kullanarak linklerinizi ya da belirli anahtar kelimeler için sıralamanızı takip ettiğinizi farz edelim. CSV formatında bir rapor çıktısı alarak birkaç format düzenlemesi ile bu araçlara yükleyebilirsiniz. Böylece uzun süren veri aktarımlarını sadece birkaç dakikada yapabilirsiniz

    Deepcrawl

    DeepCrawl ise Screaming Frog’ın tersine web tabanlı çalışan bir web site tarama aracı. Bu araç güncel crawling araçlarının limitlerinin üstünde bir performans sergiliyor. Gelişmiş özellikleri ile geniş web site analizlerini Deepcrawl ile yapabilirsiniz.

    Search Console

    Arayüzü, ismi ve özellikleri bir süre önce değişen Search Console, Google bot’un tespit ettiği ve yukarıdaki araçların sunmuş olduğu hataları ücretsiz olarak sağlıyor. Buradaki verileri anlamlandırmada yetersiz kalıyor veya sık analizler gerçekleştiriyorsanız Screaming ve Deepcrawl araçlarını kullanmanızı öneririm.

    Anahtar Kelime Analiz Araçları
    SEMRush

    SEMRush, sizin ya da rakibinizin web sitesindeki değerli anahtar kelimelerin ve tahmini trafik verilerinin bilgilerini sağlayan, SEO & SEM için popüler bir araç.

    Herhangi bir alan adının arama sonuçlarında listelendiği anahtar kelimeleri anında tespit edebilirsiniz. Karşılaştırmalı raporlarla rakipleriniz ile aranızdaki rekabet durumunu görebilirsiniz. SEO ajansları, In-House SEO’lar ve bireysel kullanımlar için SEMRush ideal bir araç.

    SearchMetrics

    Search Metrics rekabet analizi, sıralama takibi, veri ve analitik analizleri, market görünürlüğü gibi birçok SEO uygulamasını bir araya getiren en kapsamlı araçlardan biri. Full versiyonunda, ajanslar, In-House SEO’lar ve online pazarlamacılar yönettikleri projelerin ve rakiplerin performanslarını takip edebilir.

    Searchmetrics ile görüntülenen kelimeleri ve alan adlarını kaydedebilir, özel yapılandırılmış raporlar ve uyarılarla mention’ları (link değeri taşımayan bağlantları), sayfa sıralamasını kontrol edebilirsiniz.

    KeywordTool.io

    Google’da yaptığınız aramalarda karşınıza çıkan kelime önerileri son dönemde anahtar kelime elde etmenin en popüler yollarından biri. Bu kadar popüler olmasının asıl sebebi ise güncel sonuçları vermesi.

    Buradaki potansiyeli fark eden KeywordTool.io, yapılan aramalarda çıkan önerileri bir araya getiren web tabanlı bir servisle sektöre giriş yaptı. Ücretsiz kullanımında 800’e yakın öneri verebiliyor. Belirli bir ücret karşılığında 2 kat anahtar kelime önerisi, anahtar kelimelerin aylık aranma hacimleri ve API servisini de sizlere sunuyor.

    KeywordTool.io, UberSuggest’in sağlamış olduğu servisin çok daha iyisini yaparak, anahtar kelime analizinde en çok tercih edilen araçlar arasnda yer aldı.

    Google Keyword Planner

    Adwords Keyword Tool olarak da bilinen bu araç, saniyeler içinde size onlarca anahtar kelime için tahmini arama sorgusu hacmini aylık olarak gösterebilir. Vermiş olduğu öneriler her ne kadar tatmin etmese de, bir Google servisi olduğundan en güvenilir aranma hacimlerini sunmaktadır.

    Rekabet Analiz Araçları
    SemRush

    Ücretli ve ücretsiz arama motoru pazarlama aracı olan SEMrush, rekabetiniz hakkında önemli metrikleri bulmanızda yardımcı oluyor.

    Anahtar kelime, ortalama organik trafik, backlinkler, potansiyel rakipler, organik kanalda ülke bazında başarılı TOP 100.000 internet sitesi gibi birçok veriyi elde edebilirsiniz. Hergün en az bir kez giriş yaptığım güçlü bir araç.

    SearchMetrics

    Rekabet analizi, hangi içeriklerin ve link inşa tekniklerinin başarılı olduğunu keşfetmenizi sağlayan önemli bir anahtardır. Searchmetrics, rakiplerinizi analiz etmenizi ve başarılı stratejiler kurgulamanıza önemli derecede katkı sağlayacaktır.

    İçerik Pazarlaması Araçları
    Topsy

    Topsy, aradığınız başlık ile ilgili Twitter’da paylaşılan en popüler içerikleri ve paylaşımı yapan kişileri bulmanıza yardımcı olur. Özellikle içerik fikri edinmede ve hedef kitlenizi yakından tanımanızı sağlayacak ücretsiz bu aracı denemenizi tavsiye ederim.

    Buzzsumo

    Bir kelime ya da ifade yazın ve Buzzsumo size herhangi bir web sitesindeki en popüler içeriği göstersin!

    Arayüzü, kullanım kolaylığı ve sunmuş olduğu veriler tek kelimeyle harika. Her sabah Trend olan haber başlıklarını bu araç sayesinde takip edebilir ve yüzlerce yeni içerik fikrine ulaşabilirsiniz.

    Anahtar Kelime Sıralama Takip Araçları
    Positionly

    Google’da sıralamalarını takip etmek istediğiniz anahtar kelimeleri Positionly’e aktarmanız yeterli. Pozisyonları günlük olarak kaydederek, geçmiş verilerle veya rakiplerinizle karşılaştırmalı grafikler elde edebileceğiniz ücretli bir araç.

    Sıralamalarınızı profesyonel bir şekilde takip etmek istiyorsanız, Positionly bu işlemi sizin için yapmaya hazır. Eğer gerek yok, manuel işlemleri severim diyorsanz gelin, net, doğru, gerçek, tarafsız sonuçlara nasıl ulaşabileceğinize göz atalım.

    Gizli Pencerede Google

    Google’ın arama sonuçlarını özelleştirdiğini hepimiz biliyoruz. Belirli bir anahtar kelimede doğru sıralamalara ulaşmak istiyorsanız, özelleştirilmiş arama sonuçlarını deaktif etmeniz gerekiyor.

    Bunun için Chrome’da sağ üst bölümde bulunan hamburger menü’ye tıklamanız ve yeni gizli pencere açmanız gerekiyor. Şimdi anahtar kelimenizi yazabilir ve gerçek sıralamalara ulaşabilirsiniz.

    Not: Gizli pencerede Gmail hesabınıza giriş yapmış olma olasılığınız düşük, fakat çıkış yapmış olduğunuzdan emin olmakta fayda var

    0
    0
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.