› Forumlar › Web Teknolojileri › Yeni Başlayanlar için SEO › Backlink alırken dikkat edilmesi gerekenler
- Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 2 yıl 1 ay önce
admin tarafından güncellenmiştir.
- Gönderi
-
- Şubat 7, 2021: 8:54 pm
Backlink konusunda çok farklı görüşler bulacaksınız. Ben bu görüşlerde yaşanan karmaşaları ortadan kaldırmak için oldukça basit bir şekilde backlink konusunda dikkat etmeniz gerekenleri sizlerle paylaşacağım.Backlink Doğru Uygulanmazsa Neler olur?
Genel tablo backlink doğru uygulanmasa bile azda olsa yararı olacağı yönündedir. Bu çok büyük bir yanlış olacaktır. Backlink yanlış uygulandığında aksine ziyaretçi sayınızı düşürür ve sitenizi filtreye sokabilir. Bu sebeple backlink alırken mutlaka güvenilir ve iyi siteler tercih etmelisiniz. Çöp sitelerden alınan backlinkler sitenizi kaybetmenize sebep olabilir.
Doğru Backlink Alımı Nasıl Olur?
Yeni algoritma güncellemeleri sonucunda Google kendi sektörünüzde yer alan kaliteli siteleri tercih etmenizi öneriyor. Böylece spam backlink veren sitelerin çoğalması önlendi. Sizlerde link alırken kaliteli siteler olmasına önem gösterin. Özellikle footer veya her sayfada görünen linkler yerine ”önerme” diye tabir edeceğimiz tanıtım yazılarını tercih edin. Ancak tanıtım yazıları kesinlikle alakasız ve sadece sitenizi önerecek şekilde olmamalı. Örneğin siteniz bir kadın sitesi ve güzellik üzerinde ilerlemek istiyorsanız güzellikle alakalı açıklayıcı bir yazının içerisinden güzellik kelimesine kendi sitenize link alabilirsiniz. Yoksa güzellik başlığı atıp alakasız saçmalıkların içerisinde geçecek bir linkin faydası olmayacaktır. Şuan için geçerli gibi görünse de ileride Google bununda önlemini alacak.
Hangi Backlink Türleri Tercih Edilmeli
Backlink yöntemlerinin en çok tercih edileni olan normal sitenin bir köşesinden verilen ve her sayfada görülen backlink artık etkisini kaybetti. Ancak hala bu yöntemle sitesini çıkaranlar var. İlerisi için doğru bir bakış açısı değil. Siz zahmetli ve doğal görünen yöntemi tercih etmelisiniz. Tanıtım yazısı yöntemini Paravan Blog sisteminde uygulayabilirseniz kalıcı çözüm bulabilirsiniz. Linke tıklayarak Paravan Blog yazımda çok detaylı bilgileri sizlerle paylaştım.
Sosyal medya istatistiklerini yakından takip eden Google , sizin sosyal medya verilerinizi de göz önüne alacaktır. Sitenizi paylaşmak ve paylaştırmak için özel çalışmalar yapın. Örneğin Facebook yorum eklentileri ile bunu sağlayabilirsiniz.
Size backlink konusunda mümkün olduğunca sade bir şekilde açıklama yapmaya çalıştım. Backlink konusunda hassas olmalısınız. Çöp sitelerden link almamaya gayret gösterin. Sitenizde size sonsuz başarılar dilerim.
00
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.